سیاتیک در بارداری

سیاتیک در بارداری یکی از عوارض احتمالی است؛ زیرا بدن مادر طی بارداری دچار تغییرات زیادی می شود و امکان ایجاد عوارض وجود دارد.

هرچه کودک رشد می کند، بدن مادر نیز دچار تغییرات می شود. گاهی مادر دردهایی را تجربه می کند که قبل از بارداری تجربه نکرده است. یکی از مشکلات شایع در خانم ها، درد عصب سیاتیک در بارداری است.

سیاتیک بزرگ ترین عصب در بدن است که در صورت تحت فشار قرار گرفتن، درد را در قسمت پایینی ستون فقرات و در پشت ران به پایین احساس می کنید.

سیاتیک در بارداری

آشنایی با درد سیاتیک

این عارضه بر خلاف کمردرد بارداری، به صورت درد شدید، بی حسی یا سوزن سوزن شدن احساس می شود که از پشت باسن شروع شده و تا پشت پاها نیز ادامه دارد.

عصب سیاتیک از بزرگترین عصب در بدن است که از قسمت پایین کمر شروع شده، از باسن عبور می کند و تا پایین پا منشعب می شود.

در اغلب مواقع این عارضه زمانی رخ می دهد که این عصب به دنبال فتق یا پارگی دیسک، تنگی کانال نخاعی و… تحت فشار قرار گیرد. گاهی خانم ها سیاتیک در بارداری را به عنوان یک عارضه کوتاه مدت تجربه می کنند.

چه علائمی دارد؟

همانطور که گفتیم دردی از ناحیه کمر شروع شده و به پاهای شما نیز گسترش پیدا می کند. دیگر علائمی که ممکن است ناشی از این بیماری تجربه کنید به شرح زیر است:

  • عدم کنترل مثانه
  • پا درد
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن پاها
  • احساس سوزش در اندام تحتانی
  • بدتر شدن درد با سرفه و عطسه

اگر هر یک از این علائم را داشتید، می بایست به پزشک مراجعه کنید. آنها با در نظر گرفتن شرایط شما بهترین درمانی را در نظر می گیرند که علاوه بر تسکین درد، ضرری برای شما و کودک نداشته باشد.

علائم سیاتیک بارداری

علت سیاتیک در بارداری

از مواردی که می تواند منجر به این عارضه در بارداری شود:

  • افزایش وزن و احتباس مایعات باعث فشار به عصب سیاتیک می شود.
  • رحمی که با پیشرفت بارداری در حال انبساط است، امکان فشار وارد شدن به عصب سیاتیک در پایین ستون فقرات وجود دارد.
  • شکم و سینه های در حال رشد بدن را به سمت جلو متمایل می کند، این حالت باعث می شود که عضلات باسن و لگن سفت شود و عصب سیاتیک را نیز تحت فشار قرار دهد.
  • زمانی که کودک شما در سه ماهه سوم شروع به قرار گرفتن موقعیت مناسب برای زایمان می کند، سر کودک مستقیما روی عصب قرار می گیرد و یکی از دلایل سیاتیک در بارداری است.
  • فتق دیسک می تواند به دنبال فشار رحم رخ داده باشد و منجر به درد عصب شود، این مورد بسیار نادر است.

هر آنچه که باید در خصوص سیاتیک در بارداری بدانید

در اغلب مواقع این عارضه در سه ماهه سوم بارداری رخ می دهد، دقیقا زمانی که کودک در حال رشد است و همچنین رحم و شکم مادر بزرگ تر می شود.

امکان رخ دادن زودتر این عارضه در بارداری وجود دارد؛ اما چندان شایع نیست. معمولا درد تنها در یک طرف احساس می شود اگر چه برخی در دو طرف پای خود این درد را تجربه می کنند.

بسته به میزان فشار وارد شده به عصب درد ناشی از عصب می تواند به شکل ثابت یا متناوب باشد.

با افزایش وزن و احتباس مایع بیشتر، احتمال افزایش درد وجود دارد. معمولا این علائم چند ماه یا حتی بیشتر پس از زایمان باقی می ماند تا زمانی که وزن اضافی و مایعات تجمع یافته کاهش یابد.

درمان سیاتیک در بارداری

چه راهکارهایی برای تسکین درد سیاتیک در بارداری وجود دارد؟

خوشبختانه چند راهکار موثر برای تسکین درد وجود دارد که در ادامه ذکر خواهیم کرد:

باید از کمپرس گرم استفاده کنید

در نقطه ای که احساس درد دارید، کمپرس را بگذارید.

استراحت کنید

استراحت در یک موقعیت راحت تا حدودی منجر به تسکین پا درد و کمردرد می شود.

به سمتی بخوابید که درد ندارید

اگر در سمت چپ خود احساس درد داشته باشید، به پهلوی سمت راست دراز بکشید. اگرچه در حالت نرمال به خانم های باردار توصیه می شود به سمت چپ بخوابند.

از تشک مناسبی استفاده کنید

با توجه به سیاتیکی که دارید باید از تشکی مناسب استفاده کنید یا یک بالشت را بین پاها خود قرار دهید تا لگن در حالت درستی قرار بگیرد و مقداری از فشار از روی عصب سیاتیک برداشته شود.

از نشستن طی طولانی مدت خودداری کنید

نشستن طی طولانی مدت توصیه نمی شود، باید علاوه بر استراحت، گاهی پیاده روی داشته باشید.

تشخیص سیاتیک در بارداری

تمرینات کگل انجام دهید

این تمرین به تقویت عضلات مرکزی و همچنین رفع التهاب کمک می کند.

گاهی اوقات شنا کنید

با شنا کردن مقداری فشار از روی عصب برداشته می شود؛ چرا که قرار گرفتن در آب به طور موقت به تسکین ستون فقرات ناشی از فشار وزن در بارداری کمک می کند.

سعی کنید به طور متناوب افزایش وزن داشته باشید

افزایش وزن ناگهانی فشار زیادی به عصب سیاتیک وارد می کند، پزشک به شما توضیح خواهد داد که در هر سه ماه می بایست چه مقدار افزایش وزن داشته باشد.

در صورت داشتن درد شدید با پزشک صحبت کنیددر صورتی که درد شدیدی داشته باشید، دارویی برای رفع درد سیاتیک در بارداری تجویز می شود که برای شما و کودکتان مشکل ساز نشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *